Op 26 april is pastoor Michi Costa op 91-jarige leeftijd overleden, omringd door zijn gemeenschap deĀ missio ad gentes van Almere die hij ook als priester begeleidde, vele priesters die hij vormde en de seminaristen die hij geestelijk begeleidde.

Michi werd op 28 oktober 1931 in Milaan geboren. Hij werd op 29 juni 1961 priester gewijd in het bisdom Turijn. Hij heeft altijd een bijzondere liefde gehad voor de evangelisatie. Hij was sinds 1984 missionaris van de Neocatechumenale Weg.

Hij is als missionaris naar Zuid-Afrika geweest. Later werd hem gevraagd om in 1987 de eerste families die op missie naar Nederland zijn gekomen te begeleiden. In 1991 werd hij de eerste rector van het seminarie Redemptoris Mater in Haarlem-Amsterdam en in 1999 pastoor van de Sint-Vitusparochie te Naarden.

We zijn de Heer zeer dankbaar voor het leven van Michi. Hij was een vader voor vele priesters die hij vormde, een vader ook voor de broeders die edelmoedig dienden in de missie, in de parochie en in de gemeenschappen die hem waren toevertrouwd.

Hier vindt u een korte levensbeschrijving van pastoor Michi Costa:

https://www.kn.nl/in-memoriam/michi-costa-1931-2023-de-schrijvende-missionaris-die-stierf-in-het-land-dat-hij-liefhad/

https://www.arsacal.nl/?p=contentitem&id=3172&t=Priester+Michi+Costa+overleden

Foto: Mgr. J.W.M. Hendriks en de priesters vieren het 60 jarig priesterjubileum van Michi Costa.