Beste vrienden van het Seminarie,
Vol dankbaarheid kijken wij terug op het mooie feest die wij samen voor het 25ste jubileum van onze aanwezigheid in het klooster hebben kunnen vieren. Op 26 mei werd een Open Dag gehouden, die in het bijzonder voor Nieuwe Niedorp en Winkel bestemd was. Op die dag hebben meer dan 400 mensen het klooster bezichtigd.

Voor de Open Dag hadden wij een kleine expositie over de geschiedenis van het klooster georganiseerd, die ons de gelegenheid gaf om de geschiedenis van het klooster te onderzoeken en daardoor veel te leren. De oorlogsjaren onderscheidden zich in het bijzonder als een moment waarin dit klooster letterlijk “een veilige burcht” (Psalm 59,17) is geweest, steun en toevlucht voor velen en schuilplaats voor degenen in het verzet. Op de achterkant van deze brief kunt u enkele beelden van de expositie zien.

Op zaterdag 15 juni j.l. werd Maciej Grądzki tot priester gewijd. Hij is afkomstig uit Polen, maar zijn familie woont al meer dan 10 jaar in Nederland, in een missio ad gentes uitgezonden door Paus Benedictus XVI. Vanaf 1 september is Maciej werkzaam in de H. Mattheus parochie van Hoorn met Pastoor Marcantognini.

Wij staan nu klaar voor een nieuw vormingsjaar vol uitdagingen, met de zekerheid dat de Heer ons daarin de weg zal wijzen. Het jaar begint met goed nieuws: in de jaarlijks grote bijeenkomst in Italië, waar alle kandidaten uit alle landen zich beschikbaar stellen om overal ter wereld te worden uitgezonden, werden twee nieuwe studenten voor ons Seminarie bestemd van wie al één naam bekend is: Arkadiusz Sagan uit Polen, de ander zal een seminarist uit El Salvador zijn. Hier zijn wij heel dankbaar voor.

Een heel opmerkelijk feit is dat wij dit jaar de diakenwijding van meerdere kandidaten zullen vieren! Drie van hen zijn afkomstig van ons Seminarie: Javier Acuña Acuña, Juan Andrés Correa del Río en Mikel Palić Zij zullen op 16 november om 12:00 uur in het Heiligdom van OLV ter Nood te Heiloo tot diaken gewijd worden. Javier zal pastoor S. Marcantognini in Enkhuizen en omgeving helpen; Juan Andrés wordt naar Medemblik en omgeving onder pastoor M. Salao gezonden en Mikel wordt gezonden naar Blaricum en Huizen, bij pastoor C. Fabril.

Tijdens de zomervakantie hebben wij de rustperiode gebruikt om het administratiekantoor en de koffiezaal op de begane grond op te knappen.

Vanaf 9 oktober heeft ons seminarie haar eigen website: www.redemptorismateramsterdam.nl.

Wij danken u voor al uw materiele en geestelijke steun en zullen altijd al uw intenties in onze gebeden opnemen.

Met vriendelijke groeten,

Luc Georges,
Rector

José Manuel Tercero Simón,
Vice-rector