Afgelopen zaterdag 18 november 2023 werden Josué Enmanuel Mejía Sánchez (El Salvador) en Juan Ignacio Jiménez Walker (Chili) door handoplegging en gebed van Mgr. J. Hendriks tot transeünt diaken gewijd. Daarmee zetten ze hun laatste en grote stap op de weg naar het priesterschap. De wijding vond in een volle Sint Bavo in Haarlem plaats, in een zeer feestelijke sfeer bij aanwezigheid van vele gasten. Josué en Ignacio hebben de wijding ontvangen in het kader van hun pastorale jaar in de parochie: Josué in regio De Waterkant en Ignacio in regio ’t Gooi. Samen met hen werden ook twee permanente diakens gewijd, met name Evert Florijn en Patrick Günther. Wij wensen hen allemaal veel zegen toe in het pastorale leven dat met deze plechtige zending begonnen is.

Fotoserie: Wim Koopman, https://www.arsacal.nl/?p=contentitem&id=3314