Beste vrienden van het Seminarie,

Na de moeilijke maanden van de lockdown, kijkt de gemeenschap van het Seminarie met dankbaarheid terug op jullie hulp, steun en gebed. Alle seminaristen en priesters die ziek zijn geweest, zijn inmiddels goed hersteld. De zomermaanden hebben zelfs aan enkelen van ons de kans gegeven om op bezoek te gaan bij familie, wat in de afgelopen jaren bijna vanzelfsprekend is geweest. Dit jaar werd het integendeel als een enorme genade ervaren.

Ook was het niet vanzelfsprekend of de priesterwijdingen door zouden kunnen gaan. Vanwege corona is de oorspronkelijk geplande wijdingsviering opgesplitst in meerdere vieringen. Op zaterdag 12 september werd Javier Acuña Acuña gewijd, voor de regio West- Friesland Zuidoost (Pastoor Samuel Marcantognini). Zondag 13 september werd Juan Andrés Correa del Río tot priester gewijd, voor het samenwerkingsverband Wervershoof (moderator Pastoor Bruno Sestito); en zaterdag 26 september Mikel Palić, voor Blaricum en Huizen (Pastoor Carlos Fabril) (zie foto achter).

Deze jonge priesters zijn hun dienst aan de Kerk begonnen door een eerste “offer” op te dragen, namelijk dit belangrijke moment van hun leven in de afwezigheid van velen van hun dierbaren te moeten beleven. Bij Javier en Juan Andrés, die uit Chili komen, konden zelfs de ouders er niet bij zijn. Toch is voor iedereen de genade van God genoeg geweest (vgl. 2 Kor 16,9), en dankzij de online streaming van de vieringen heeft ook de verre familie de plechtigheid bij kunnen wonen!

Nieuws uit Nieuwe Niedorp: het kerkgebouw van de parochie van Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen, in de volksmond de kloosterkerk, werd door de Stichting die eigenaar is van ons seminarie, overgenomen. De Kerk blijft horen bij het samenwerkingsverband “De Vijfhoek” onder leiding van Pastoor Ignas Tilma; rector Luc Georges zal ook rector van de Kerk worden, en een keer per maand zal een van ons er de Eucharistie gaan vieren. Ook zullen wij voor het onderhoud van het gebouw zorgen, in samenwerking met de parochie. Wij zijn al begonnen met het schilderwerk van de dakkapellen. Wij voelen ons vereerd om dit historische gebouw te mogen beheren ten dienste van de continuïteit van de aanwezigheid van de Katholieke Kerk in Nieuwe Niedorp.

Ondanks de onzekere situatie die de corona pandemie heeft veroorzaakt, hebben wij toch een nieuwe seminarist gekregen: Maciej Dabrowski uit Polen. Wij zijn nu met 12 seminaristen uit 6 verschillende landen.

Wij zijn dankbaar voor jullie steun en wij herinneren jullie altijd in onze gebeden.