Adres

Paadje 22, 1733 NE Nieuwe Niedorp

Telefoon

+31 (0) 226 413 477

Vormers

Rector: Luc Georges
Mobiel: +31 (0) 646416367

Vice-rector: José Manuel Tercero Simón
Mobiel: +31 (0) 646 602 419

Geestelijke vader: Bruno Sestito
Telefoon: +31 (0) 619 460 465

Internationaal Diocesaan Missionair Grootseminarie Redemptoris Mater

Het Internationaal Diocesaan Missionair Grootseminarie Redemptoris Mater van het bisdom Haarlem-Amsterdam ontvangt jongemannen met een roeping om priesters te vormen voor de nieuwe evangelisatie. De drie kenmerken van dit type priesteropleiding zijn als volgt: internationaal, diocesaan en missionair.

Internationaal

Het internationale karakter van deze Grootseminaries blijkt uit het feit dat de studenten die daar hun opleiding volgen, afkomstig zijn uit verschillende landen en werelddelen.

Diocesaan

De Grootseminaries Redemptoris Mater zijn opgericht door de diocesane bisschop, die ook zelf de leiding heeft. Hun studenten ontvangen dezelfde filosofische en theologische vorming als de andere seminaristen uit het bisdom zelf. Zij worden als diocesane priesters gevormd, ten dienste van het bisdom, in gehoorzaamheid aan de bisschop.

Missionair

De seminaristen worden gevormd als diocesane priesters, maar wel met een missionaire geest waardoor zij beschikbaar zijn om te gaan dienen in zowel het land waar zij worden opgeleid als in welk land van de wereld ook. De “nieuwe evangelisatie” heeft tot taak de wortels van het geloof, die door verschillende factoren door elkaar geschud werden, frisse lucht en vers voedsel te geven. Beschikbaarheid om hulp te bieden aan zoekende mensen en mensen die lijden aan eenzaamheid, depressiviteit, ouderdom of aan materiële en geestelijke armoede is en daarom een belangrijke missie voor de seminaristen en toekomstige priesters.