Beste vrienden van het Seminarie,

Zoals gebruikelijk willen we bij het begin van het nieuwe liturgische jaar stilstaan bij de gunsten van de Heer, welke Hij ons in het afgelopen jaar 2019 met tederheid heeft betoond.

Het Seminarie telt momenteel 13 seminaristen in opleiding en vorming, waarvan er twee dit jaar nieuw zijn: Arcadiusz Jan Sagan uit Polen en Olmer  Bladimir Guevara Portillo uit El Salvador. Olmer heeft al drie jaar in het seminarie Redemptoris Matervan San Salvador doorgebracht en zal eind januari 2020 naar Nederland komen.

Op 16 november hebben we in het Heiligdom van Onze Lieve-Vrouw ter Nood te Heiloo de diakenwijding gevierd van maar liefst vier diakens: Javier Acuña Acuña en Juan Andrés Correa del Río van het Seminarie Redemptoris Mater en Mikel Palić en Bert Glorie van het Grootseminarie Sint Willibrord. De benoemingen zijn als volgt: Javier in Enkhuizen en omstreken, onder begeleiding van pastoor Samuel Marcantognini; Juan Andrés in Wervershoof en omgeving onder begeleiding van pastoor Marcelo Salao; Mikel in Blaricum en Huizen bij pastoor Carlos Fabril en Bert in Obdam bij pastoor Nico Knol. Een mooi teken dat God de Kerk blijft steunen en iets om dankbaar voor te zijn.

Op 24 november vierden we voor het eerst het Sinterklaasfeest in het seminarie, samen met de families en de kinderen van Nieuwe Niedorp en Winkel. Het was een wens die wij al heel lang koesterde om dit te kunnen doen, en met groot genoegen werden er meer dan 90 kinderen door de Sint blij gemaakt met cadeautjes en lekkernijen. De zusters van de keuken hebben dagenlang taarten gebakken en de seminaristen hebben alle Sinterklaasliedjes geleerd. Het is een prachtige dag geweest, waar wij de kinderen ook over de komende komst van het Kind Jezus mochten vertellen.

In het verlengde van deze vreugde vierden we de tachtigste verjaardag van twee “zuilen” van het seminarie: Maureen Gerber en Oreste Paloni.

We danken u voor al uw steun, wij herinneren u in onze gebeden en wij wensen u toe een ontmoeting met Jezus Christus in deze heilige tijd van Kerstmis. 

Wij wensen u een Zalig Kerstmis en een Gezegend Nieuwjaar!